Kanadai vízumkövetelmények - Hozzáértés Utazó

Ajánlja, 2019

Választható Editor

Kanadai vízumkövetelmények


Mielőtt megtervezne egy utazást Montrealba, Kanadába, meg kell vizsgálnia az útlevél követelményeit és a vízumkötelezettségeket, amelyek mindkettő az állampolgárság szerinti országtól függ.

A vízum hivatalos pecsétje az útlevelében, amelyet a kanadai kormány vagy Kanadában vagy egy másik országban működő kanadai nagykövetség ad ki, amely engedélyt ad az útlevél birtokosa számára, hogy korlátozott ideig látogasson el Kanadába, dolgozzon vagy tanuljon.

Kinek szüksége van vízumra Kanada látogatásához

Sok országból származó embereknek nincs szükségük vízumra a Kanadába való utazáshoz vagy átutazáshoz - ez azt jelenti, hogy ezek az emberek szabadon áthaladhatnak valahol máshol a repülés megszakításakor. Az Egyesült Államokból, Japánból, Ausztráliából, Olaszországból és Svájcból származó látogatók többek között nem igényelnek vízumot Kanadába érkezéshez.

Bizonyos országok állampolgárai azonban vízumot igényelnek Kanadába látogatásra vagy tranzitra, ezért győződjön meg róla, hogy nézze meg a teljes listát azokról az országokról, amelyek állampolgárai vízumot igényelnek, ha nem a fenti országokból származik. Ebben az esetben be kell mutatnia a kanadai vízumot (az útlevélben lévő bélyegzőt), amikor megérkezik az országba, és ezért rengeteg időt kell kérnie a kanadai vízumra, hogy megkapja azt, mielőtt elhagyná utazás - általában 4-8 hét.

A kanadai vízumok rendelkezésre álló típusai

Az ideiglenes tartózkodási vízum olyan személyek számára szól, akik legfeljebb hat hónapig szeretnének Kanadába látogatni. Ez a vízum lehet egyszeri beutazásra, többszöri beutazásra, vagy csak átutazásra alkalmas, és a több mint hat hónapig Kanadában tartózkodni kívánó személyek vízumkiterjesztést kérhetnek, amíg az országban tartózkodnak, legalább 30 nappal az ideiglenes lakos előtt. a vízum lejár.

Az árutovábbítási vízum olyan szabad ideiglenes tartózkodási vízum, amelyet minden olyan személy igényel, aki Kanadában utazik megállás nélkül vagy meglátogatás nélkül - még kevesebb, mint 48 órán keresztül. Ezt a vízumformát a saját országában kell benyújtania, de mindössze 30 nappal az utazási dátumok előtt egy egyszerű űrlapot kell benyújtania.

A hat hónapig vagy annál hosszabb ideig Kanadában tanulni szándékozó és azoknak, akik ideiglenesen Kanadában kívánnak dolgozni, tanulmányi engedélyt vagy munkavállalási engedélyt kell igényelniük.

Hogyan kell jelentkezni a kanadai vízumokra?

A kanadai vízum megszerzése viszonylag egyszerű. Mindössze annyit kell tennie, hogy töltse ki a kétoldalas kérelmet egy ideiglenes tartózkodási vízumra, amely Kanadán kívül van, vagy hívja a legközelebbi Kanadai Vízum Irodát. Gyűjtsük össze a szükséges dokumentumokat, tegyük meg a megfelelő fizetést, és küldjünk egy levelet a Kanadai Vízum Hivatalba.

Ne feledje, hogy legalább 30 nappal az indulás előtt jelentkezzen be egy kanadai vízumra, vagy nyolc héttel, ha beérkezik. A látogatóknak tartózkodási országuktól vízumot kell kérniük Kanadába, és Kanadába érkezéskor nem kérhetnek vízumot.

Az utazás előtt vízum beszerzése elmulasztása valószínűleg azt eredményezi, hogy a repülőtér megtagadja a belépést a repülésbe, vagy a legrosszabb esetben a kanadai talajba érkezéskor azonnal vissza fog térni hazájába.


Népszerű Kategóriák

Top